ГоловнаСвіт

Саакашвілі розповів, що має намір повернутися в Грузію найближчим часом

Він також хоче "стати Стівом Джобсом в українській політиці".

Саакашвілі розповів, що має намір повернутися в Грузію найближчим часом
Фото: facebook/Oleksandr Kosariev

Екс-президент Грузії, колишній голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі повідомив, що має намір повернутися в Грузію найближчим часом.

Про це він заявив в інтерв'ю ТСН.

На питання "Коли повернетеся в Грузію?" політик відповів: "Місяць чи три місяці".

З приводу своєї діяльності в Україні Саакашвілі заявив, що "хоче стати Стівом Джобсом в українській політиці" і створити майданчик для генерування нових ідей.

"Ні, я хочу бути трішки Стівом Джобсом української політики. Генерування ідей", - сказав він.

Нагадаємо, Саакашвілі був президентом Грузії з 2004-го по 2013 рік. У червні 2018 року його заочно засудили до шести років в'язниці у справі про побиття депутата парламенту країни Валерія Гелашвілі у 2005 році. Крім того, він є фігурантом ще кількох кримінальних справ.

У травні 2015 року Саакашвілі отримав українське громадянство, а в липні 2017-го втратив його. Тодішній президент України Петро Порошенко видав відповідний указ через дані, які політик приховав під час отримання українського паспорта, зокрема не згадав, що в Грузії проти нього порушено кримінальні справи.

У лютому 2018 року Саакашвілі видворили до Польщі як особу, котра незаконно прибула з території цієї країни. 28 травня 2019 року президент України Володимир Зеленський повернув екс-голові Одеської ОДА українське громадянство.

29 травня Саакашвілі прилетів в Україну. Він повідомив, що не має наміру брати участь у політиці, але "готовий консультувати" нового президента Зеленського.

Раніше один із лідерів партії Саакашвілі "Рух нових сил" і колишній заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе заявив про плани брати участь у виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram