ГоловнаСвіт

Канада тимчасово призупиняє роботу посольства у Венесуелі

Канадці, які перебувають у Венесуелі, можуть звертатися до посольства в Колумбії.

Канада тимчасово призупиняє роботу посольства у Венесуелі
Фото: Travelcalendar

Канада тимчасово закриє посольство у Венесуелі.

Про це повідомила міністр закордонних справ Христя Фріланд.

"На жаль, до кінця цього місяця канадські дипломати у Венесуелі більше не зможуть працювати, оскільки режим Мадуро не продовжив їм акредитацію. Тому в нас не залишається іншого вибору, як тимчасово призупинити свої дії в посольстві Канади у Венесуелі", - йдеться в повідомленні.

За її словами, режим Мадуро зробив усе, щоб ускладнити роботу дипломатичним установам інших країн, особливо тих, які виступають за відновлення демократії у Венесуелі.

"Незважаючи на тимчасове призупинення, Канада разом зі своїми партнерами в Групі Ліма і міжнародною спільнотою відстоюватиме далі права венесуельського народу і повне повернення до демократії у Венесуелі", - додала Фріланд.

Канадці, які перебувають у Венесуелі, можуть звертатися до посольства в Колумбії.

Нагадаємо, у Венесуелі вже кілька місяців триває політична і економічна криза. Проти країни введено низку міжнародних санкцій, проте, оминаючи обмеження, країна отримала 570 мільйонів доларів від продажу золота. У результаті останніх угод золотовалютні резерви Венесуели опустилися до найнижчого за останні 29 років рівня в 7,9 млрд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram