ГоловнаСвіт

Трамп порадив Британії покинути ЄС без угоди і не платити за Brexit

Йдеться про 39 млрд фунтів, які Британія повинна заплатити за вихід з ЄС.

Трамп порадив Британії покинути ЄС без угоди і не платити за Brexit
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив, що Великобританії не варто платити Євросоюзу 39 мільярдів фунтів стерлінгів (50 мільярдів доларів) за Brexit. Про це він сказав в інтерв'ю лондонському тижневику Sunday Times, оприлюдненому в неділю, 2 червня.

"Якби я був на їхньому місці, то я не заплатив би 50 млрд доларів. Отакий я. Я не заплатив ти - це величезна сума", - сказав Трамп.

Він також закликав Лондон у разі необхідності покинути Євросоюз без договору.

"Якщо вони не отримають того, чого вони хочуть, я пішов би. Якщо не отримуєш тієї угоди, якої хочеш, якщо ти не отримуєш справедливої угоди, треба піти", - сказав Трамп.

За словами американського президента, Лондону вартувало б залучити до переговорів з Брюсселем про вихід з ЄС антиєвропейського популіста Найджела Фараджа, який очолює "Партію Брекзиту".

Раніше в інтерв'ю лондонській бульварній газеті Sun Трамп висловив симпатію прихильнику жорсткої лінії в питанні про "Брекзит" і ймовірному наступнику Терези Мей на посаді прем'єр-міністра Великобританії Борису Джонсону, чим викликав невдоволення у Великобританії.

Нагадаємо, Британія мала вийти з ЄС 29 березня, але парламент кілька разів відхиляв пропозицію умов угоди про вихід, сформульовану Мей. Лондон отримав від Брюсселя відтермінування до 12 квітня, а потім до 31 жовтня. Сторони повинні розробити взаємоприйнятний договір, який дозволить пом'якшити наслідки Brexit.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram