ГоловнаСвіт

Мер Лондона порівняв риторику Трампа з фашистською

"Дональд Трамп - це лише один з найбільш кричущих прикладів зростання глобальної загрози".

Мер Лондона порівняв риторику Трампа з фашистською
Президент США Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Мер Лондона Садок Хан порівняв мову, що використовується президентом США Дональдом Трампом для  згуртування своїх прихильників, з мовою "фашистів ХХ століття".

Про це з посиланням на The Guardian повідомляє "Укрінформ".

"Дональд Трамп - це лише один з найбільш кричущих прикладів зростання глобальної загрози. Крайні праві перебувають на підйомі в усьому світі, загрожуючи нашим важко здобутим правам і свободам, цінностям, які визначали життя наших ліберальних, демократичних суспільств уже понад 70 років. Віктор Орбан в Угорщині, Сальвіні в Італії, Марін Ле Пен у Франції і Найджел Фарадж тут, у Великій Британії, використовують ті самі слова фашистів ХХ століття, щоб заручитися підтримкою, але з новими зловісними методами, щоб донести своє послання. і вони набирають силу та завойовують владу і вплив у місцях, де це було немислимо всього кілька років тому", - сказав Хан.

На думку Хана, не по-британськи - розгортати червону доріжку для президента, чия поведінка суперечить ідеалам Америки - рівності, свободі та релігійному плюралізму.

"Замість того, щоб окриляти Трампа толерантністю, ми повинні говорити йому, що така поведінка є неприйнятною і становить загрозу для цінностей і принципів, за які ми боролися протягом десятиліть", - вважає Хан.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп порадив Великій Британії вийти з Європейського Союзу без угоди, якщо країну не влаштовують запропоновані Брюсселем умови.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram