ГоловнаСвіт

Індія відмовилася від російських МіГ-29 через постійні поломки

Літаки потребують частого ремонту.

Індія відмовилася від російських МіГ-29 через постійні поломки
МиГ-29
Фото: www.snariad.ru

Індія відмовилася від постачання російського палубного багатоцільового винищувача четвертого покоління МіГ-29К через постійні поломки. Виробник (корпорація "МіГ") підтвердив цю інформацію.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Зазначають, що індійські військові відгукувалися про літак як про машину, яка "пронизана проблемами". Зокрема, фахівці мали претензії до якості планера, системи управління і тренувальної програми-симулятора.

Найбільше проблем було із силовою установкою, внаслідок чого в лютого 2010 року через заводський брак з експлуатації вилучено 40 двигунів.

"Приземлення на палубу авіаносця виглядає як жорстка посадка, - цитує видання льотчиків. - Літак потребує частого ремонту. Через такі посадки постійно проявляються структурні дефекти".

На думку директора російського Центру аналізу стратегій і технологій (ЦАСТ) Руслана Пухова, що ситуація з МіГ-29К є "дійсно дуже неприємною історією", через яку МіГ не запросили на тендер з приводу індійського корабельного літака. "Брати участь будуть французи, шведи, американці", - сказав експерт.

Нагадаємо, в листопаді 2018 року Індія вирішила відмовитися від використання МіГ-29К. Заміну російським літакам оберуть на тендері. Всього Індія від Росії отримала 45 одиниць МіГ-29К. Постачання не передбачали техобслуговування літаків, яке необхідно було оплачувати окремо.

Влітку 2016 року літак МіГ-27 упав на житловий будинок у районі міста Джодхпур на заході Індії.

У жовтні 2018 року винищувач МіГ-29 зазнав аварії в Московській області Росії.

У листопаді в Єгипті під час виконання тренувального польоту зазнав аварії один з винищувачів МіГ-29М/М2, поставлений Росією 2018 року в рамках комерційного контракту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram