ГоловнаСвіт

Найстаріший американський словник назвав слово 2018 року

Найпопулярнішим на сайті тлумачного словника виявилося слово "справедливість".

Найстаріший американський словник назвав слово 2018 року
Фото: rusexpert.nl

Укладачі американського словника Мерріам-Вебстер назвали "justice" словом 2018 року, повідомляє BBC.

Його можна перекласти як "справедливість", "законність", "правосуддя". Слово виявилося найпопулярнішим на сайті тлумачного словника.

Цьогоріч "justice" користувачі шукали на 74% частіше, ніж у 2017 році. Укладачі відзначають, що слово має багато значень - від юридичних до філософських.

"У цьому році ідея справедливості виявилася в центрі загальнонаціональних дебатів у США: расова справедливість, соціальна, кримінальна, економічна. У будь-якій дискусії з цих питань завжди постає питання: що саме ми розуміємо, коли використовуємо термін "справедливість", - ідеться на сайті словника.

Відзначають, що слово використовували з різних причин і в найрізноманітніших значеннях, але справедливість дійсно турбувала людей у 2018 році.

До десятки слів, які користувачі тлумачного словника шукали найчастіше у 2018 році, увійшли "nationalism" (націоналізм), "pansexual (пансексуальність), "Lodestar" (Полярна зірка), "epiphany" (прозріння), "feckless"(безвідповідальний), "Laurel" (ім'я Лорел), "pissant" (нікчемність), "respect" (повага), "maverick" ("інакомислячий") і "excelsior" (все вище).

Автори словника відзначають, що іноді значення тих чи інших слів користувачі шукають частіше через вихід нової пісні або появи інтернет-мема.

Наприклад, зацікавленість у значенні слова "Epiphany" радше пов'язана з виходом однойменної пісні корейської групи BTS, а "Laurel" - з поширенням аудіомема, в якому користувачі по-різному чули одне і те саме слово.

Минулого року найпопулярнішим словом укладачі словника Мерріам-Вебстер назвали "фемінізм".

Нагадаємо, словом року-2018 за версією Оксфордського словника виявився прикметник "токсичний".

Укладачі тлумачного словника англійської мови Collins English Dictionary також визначили слово 2018 року: ним став прикметник "single-use", що в перекладі означає "одноразовий".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram