ГоловнаСвіт

Британія підтримала посилення санкцій щодо Росії

"Їм потрібно звільнити ці кораблі і моряків, потрібно піти на деескалацію ситуації".

Британія підтримала посилення санкцій щодо Росії
Фото: ru.euronews.com

Лондон дотримується необхідності посилення антиросійських санкцій у зв'язку із затриманням українських кораблів у Керченській протоці.

Про це заявила прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей, виступаючи в понеділок у Палаті громад.

"Ми завжди були в авангарді серед країн ЄС в ініціативі посилення санкцій щодо Росії у зв'язку з її поведінкою", - цитує Мей Інтерфакс-Україна.

"Це частина патерну поведінки Росії. Їм потрібно звільнити ці кораблі і моряків, потрібно піти на деескалацію ситуації", - додала прем'єр.

Нагадаємо, 25 листопада Росія із застосуванням зброї захопила в нейтральних водах українські військові катери "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", на борту яких було 24 українців. Їх звинуватили в порушенні державного кордону, заарештували і вивезли з Керчі в Москву. Україна розцінила це як акт військової агресії і у відповідь ввела воєнний стан у 10 прикордонних областях до 26 грудня 2018 року.

Президент України Петро Порошенко також заявляв про те, що одним з можливих варіантів підтримки України в ситуації, яка склалася в акваторії Азовського і Чорного морів, може бути заходження в Чорне море кількох кораблів НАТО.

Зазначимо, що уряд Німеччини відхилив заклик українського посла посилити тиск на Росію і відправити німецькі військові кораблі в Чорне море. За його словами, "зараз найголовніше - стриманість і діалог".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram