ГоловнаСвіт

Путін підписав закон про пенсійну реформу

Реформа передбачає поступове підвищення пенсійного віку на п'ять років.

Путін підписав закон про пенсійну реформу
Фото: kremlin.ru

Президент Росії Володимир Путін підписав пакет законів про пенсійну реформу, повідомляє прес-служба Кремля.

Рада Федерації на засіданні в середу, 3 жовтня, схвалила закон про пенсійну реформу, що передбачає поетапне підвищення пенсійного віку на п'ять років - до 65 для чоловіків і до 60 для жінок. За цей закон проголосували 149 сенаторів, проти - п'ятеро, троє утрималися, передає Интерфакс.

Поетапне підвищення (щороку на один рік) буде проводитися протягом перехідного періоду з 2019 року по 2023 рік.

Згідно із законом, стаж, який дає право на достроковий вихід на пенсію для чоловіків, становитиме 42 роки, для жінок - 37 років. Накопичувальна пенсія буде виплачуватися, як і в нинішньому пенсійному віці, з 55 років для жінок і 60 - для чоловіків.

В середині червня 2018 року російський уряд схвалив поступове підвищення пенсійного віку для жінок до 63 років і для чоловіків до 65 років. Однак після того, як у багатьох російських містах пройшли мітинги проти реформи, а рейтинг Путіна почав падати.

Невдоволення населення змусило президента РФ Володимира Путіна виступити з телезверненням до нації, в якому він оголосив про пом'якшення початкових планів підвищення пенсійного віку і надання певних гарантій та пільг деяким групам населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram