ГоловнаСвіт

Манафорт визнав себе винним у змові проти США

Американець пішов на угоду зі слідством, щоб уникнути другого судового процесу.

Манафорт визнав себе винним у змові проти США
Фото: EPA/UPG

Американський політтехнолог Пол Манафорт визнав себе винним за двома пунктами звинувачення в рамках другої кримінальної справи.

Про це з посиланням на судові матеріали повідомив Bloomberg.

Манафорт визнав провину в змові проти США і в змові з метою перешкоджання правосуддю.

У понеділок, 17 вересня, повинен був початися відбірковий процес присяжних засідателів для другого судового процесу проти Пола Манафорта в федеральному суді Вашингтона, в рамках якого екс-голову передвиборного штабу Трампа звинуватили в змові з метою відмивання коштів, змові з метою обману влади США, порушенні законодавства про реєстрацію іноземних агентів і підкуп свідків.

Одне зі звинувачень стосувалося того, що Манафорт не повідомив департаменту юстиції про багатомільйонну кампанію з поліпшення іміджу Віктора Януковича і його Партії регіонів в Європі та США.

Спеціальний прокурор Роберт Мюллер, який розслідує справу Манафорта, раніше також домігся визнання провини і співпраці з боку ще кількох колишніх членів команди Дональда Трампа, включаючи колишнього радника з нацбезпеки Майкла Флінна і колишнього адвоката Трампа Майкла Коена.

У серпні 2018 року присяжні визнали Манафорта винуватим за 8 із 18 пунктів звинувачення в рамках першої справи - про банківське шахрайство і ухиляння від сплати податків. Манафорту загрожує до 10 років позбавлення волі, і обвинувальний висновок у другій справі міг би збільшити цей термін.

Нагадаємо, Манафорт увійшов до складу передвиборного штабу Трампа в березні 2016 року. Уже через два місяці він очолив виборчу кампанію майбутнього президента США, хоча в серпні того ж року йому довелося покинути штаб через скандал, що розгорівся в пресі.

Тоді газета New York Times і агентство Associated Press опублікували статті, в яких ішлося, що Манафорт упродовж декількох років незаконно лобіював інтереси уряду Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram