ГоловнаСвіт

США скликали позачергове засідання Ради безпеки ООН щодо санкцій проти КДНР

Росія домагається ослаблення режиму санкції проти Пхеньяну.

США скликали позачергове засідання Ради безпеки ООН щодо санкцій проти КДНР
Фото: пресс-служба президента

США скликали позачергове засідання Радбезу ООН щодо Північної Кореї на 17 вересня. Про це заявив журналістам офіційний представник постійного представництва США при ООН Джон Дегорі у п'ятницю, 14 вересня, пише "Німецька хвиля".

Вашингтон незадоволений тим, що Росія домоглася у групи експертів Комітету 1718 внесення поправок у так звану середньострокову доповідь про санкції щодо КНДР, які можуть послабити санкційний режим проти Пхеньяну.

"Ми розчаровані тим, що група поступилася російському тиску і внесла зміни в те, що повинно бути незалежною доповіддю. Це небезпечний прецедент", - заявила постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі.

США наполягатимуть на публікації початкового варіанту доповіді.

Раніше заступник міністра закордонних справ Росії Ігор Моргулов сказав, що ООН повинна послабити санкційний режим проти Північної Кореї з урахуванням процесу денуклеаризації, який почався там.

На початку серпня Радбез ООН опублікував доповідь про те, що КНДР не припинила розроблення ядерної та ракетної програм, хоча навесні північнокорейський лідер Кім Чен Ин на зустрічі з президентом США Дональдом Трампом підписав угоду про денуклеаризацію Корейського півострова.

Раніше повідомлялося, що у Білому домі обговорюється нова зустріч Трампа з Кім Чен Ином.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram