ГоловнаСвіт

Росія розпочала масштабні військові навчання "Схід-2018"

До маневрів залучено близько 300 тис. військовослужбовців, понад 1 тис. літаків і близько 36 тис. одиниць наземної техніки.

Росія розпочала масштабні військові навчання "Схід-2018"
Архив
Фото: EPA/UPG

У Росії стартували найбільші за останні кілька десятків років військові навчання "Схід-2018", які пройдуть з 11 по 17 вересня.

Про це повідомляють на сайті міністерства оборони РФ.

"Відповідно до плану підготовки Збройних сил Російської Федерації на 2018 рік. під керівництвом міністра оборони РФ генерала армії Сергія Шойгу на території і в морських акваторіях Далекого Сходу Росії, прилеглих акваторіях Тихого океану проводяться маневри військ (сил) «Схід-2018». Протягом них будуть відпрацьовані питання застосування міжвидових військових угруповань в інтересах забезпечення військової безпеки Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що всього до маневрів залучено близько 300 тис. російських військовослужбовців, понад 1 тис. літаків, вертольотів і безпілотних літальних апаратів, до 36 тис. танків, бронетранспортерів та інших машин, до 80 кораблів і суден забезпечення.

Маневри пройдуть у два етапи. Протягом першого буде завершено розгортання угруповання військ на Далекому Сході, нарощування угруповань сил Військово-морського флоту в Північній, Далекосхідній морських зонах, відпрацьовано питання організації взаємодії та всебічного забезпечення військових дій в інтересах виконання поставлених завдань.

На другому етапі командири і штаби відпрацюють питання управління міжвидовими угрупованнями військ з практичним відпрацюванням оборонних і наступальних дій.

Нагадаємо, наприкінці серпня Шойгу оголосив про найбільші з 1981 року військові навчання "Схід-2018". "Вони в чомусь повторюють «Захід-81», але в чомусь, мабуть, ще масштабніші", - заявив тоді російський міністр оборони.

Навчання "Захід-81", про які згадував Шойгу, проходили у вересні 1981 року в Білорусі, Прибалтиці і в Україні. Тоді десятки тисяч радянських військовослужбовців відпрацьовували введення військ на територію сусідньої Польщі. Через три місяці після навчань у Польщі запровадили воєнний стан. Уряд очолив міністр оборони Войцех Ярузельський. Пізніше він пояснював, що створення Ради національного порятунку 13 грудня 1981 року запобігло введенню в країну армій СРСР і країн Організації Варшавського договору.

З 1 по 8 вересня Росія провела в Середземному морі навчання за участю 25 кораблів і близько 30 літаків ПКС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram