ГоловнаСвіт

Посол США з питань релігії їде в Україну

Сем Браунбек також відвідає Польщу й Узбекистан.

Посол США з питань релігії їде в Україну
Сэм Браунбек
Фото: newod.com.ua

Посол США з питань міжнародної релігійної свободи Сем Браунбек відвідає Україну, Польщу та Узбекистан для зустрічей із захисту релігійних і етнічних груп.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на Державний департамент США.

В Україні Браундбек має намір зустрітися з представниками влади та релігійними лідерами.

Потім він відвідає Польщу, де візьме участь у конференції під егідою ОБСЄ. Там Браунбек планує обговорити "репресивні заходи проти мирних членів етнічних і релігійних груп". Окрім того, Держдепартамент повідомляє, що посол відвідає концентраційний табір Аушвіц, де візьме участь у церемонії покладання вінків і запалювання свічок.

В Узбекистані Браунбек планує зустрітися з головними посадовими особами, щоб обговорити "останні позитивні кроки Узбекистану щодо політики релігійної свободи" і закликати до законодавчих реформ.

Відзначають, що Вашингтон неодноразово критикував центральноазіатські країни через політику щодо свободи віросповідання. У своєму щорічному звіті, оприлюдненому в січні, США виокремили Узбекистан разом з Таджикистаном і Туркменістаном, зазначивши, що в цих країнах відбувається систематичне порушення релігійних свобод.

Нагадаємо, в червні група сенаторів ініціювала звернення до президента США Дональда Трампа про введення санкцій проти Росії за порушення релігійних свобод на Донбасі та в Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram