ГоловнаСвіт

Голова Сі-бі-ес пішов у відставку після звинувачень у домаганнях

68-річний Ліс Мунвес називає розповіді про домагання брехнею.

Голова Сі-бі-ес пішов у відставку після звинувачень у домаганнях
Фото: Delfi

Головний виконавчий директор і голова ради директорів американської медіакомпанії Сі-бі-ес Ліс Мунвес покинув свій пост після нової серії звинувачень в сексуальних домаганнях, пише ВВС.

9 вересня видання New Yorker опублікував статтю журналіста Ронана Ферроу з розповідями шести жінок, які звинувачують Мунвес в домаганнях. Деякі з них кажуть, що він зруйнував їх кар'єру після того, як вони дали йому відсіч.

Зокрема, в статті міститься докладна розповідь колишньої співробітниці Мунвеса Філіс Голден-Готтліб, яка стверджує, що в 1986 році він грубо схиляв її до орального сексу.

Сам 68-річний Мунвес називає розповіді про домагання брехнею.

"Правда полягає в тому, що у мене були стосунки з трьома з цих жінок за 25 років до того, як я прийшов на Сі-бі-ес. І я ніколи не використовував свою посаду, щоб підірвати кар'єрне зростання жінок. За 40 років роботи я ніколи не чув таких жахливих звинувачень", - цитує New Yorker заяву Мунвеса.

Раніше в цьому році аналогічні звинувачення проти Мунвеса висунули ще шість жінок, які також стверджували, що він зламав їх кар'єру після їх відмови. Медіамагнат тоді визнав, що "міг доставити незручності деяким жінкам".

Ліс Мунвес вважається одним з найвпливовіших людей в американських ЗМІ. Він працював на Сі-бі-ес з 1995 року, в 2016 році очолив медіакомпанію. Під його керівництвом Сі-бі-ес стала найпопулярнішою телемережею в США, а його дохід за 2017 рік становив 69,3 млн доларів.

Медіахолдинг має намір виплатити 20 млн доларів на підтримку руху #MeToo проти сексуального насильства, йдеться в заяві компанії. Передбачається, що ця сума повинна бути отримана з вихідної допомоги Мунвеса.

На початку цього року Сі-бі-ес звільнила відомого телеведучого Чарлі Роуза, якого звинуватили в сексуальному насильстві кількох жінок, включаючи колег з телеканалу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram