ГоловнаСвіт

Harley Davidson переносить виробництво, щоб не платити імпортні мита ЄС

Harley Davidson переносить виробництво, щоб не платити імпортні мита ЄС
Фото: EPA/UPG

Компанія Harley-Davidson Inc перенесе виробництво мотоциклів, призначених для європейського ринку, із США на інші міжнародні об'єкти, щоб уникнути торговельних санкцій між Америкою і Євросоюзом.

Про це повідомляє Reuters.

Торгові мита, введені Євросоюзом на товари із США, можуть коштувати компанії від 90 до 100 млн доларів на рік. Мита набули чинності тільки 22 червня, але акції Harley-Davidson знизилися більш ніж на 5% на ранкових торгах у понеділок.

У нормативній документації компанія заявила, що відповідні мита призведуть до збільшення вартості за один середній мотоцикл приблизно на 2,2 тис. доларів. Harley-Davidson вважає, що таке величезне зростання вартості, якщо воно передасться дилерам та роздрібним клієнтам, здійснить негайний і довгостроковий негативний вплив на бізнес у регіоні.

Щоб подолати спад попиту в США, Harley прагне збільшити продажі своїх знакових мотоциклів за кордоном до 50% від загального річного обсягу (зараз продажі за межами США становлять близько 43%).

У 2017 році Harley продала близько 40 000 нових мотоциклів в Європі, на частку яких припадало понад 16% продажів компанії минулого року. Доходи від країн ЄС поступалися лише Сполученим Штатам.

У січні компанія оголосила про закриття заводу в Канзас-Сіті, штат Міссурі, в рамках плану консолідації після того, як його перевезення на мотоцикли впали до найнижчого рівня за шість років.

Нагадаємо, адміністрація президента США Дональда Трампа на початку цього року ввела тарифи на європейську сталь і алюміній - крок, покликаний захистити робочі місця в США. У відповідь на це Європейський союз почав стягувати імпортні мита у розмірі 25% щодо цілої низки продуктів США, включаючи великі мотоцикли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram