ГоловнаСвіт

У Києві відбулася екстрена нарада військових розвідок 8 країн світу

Для оцінки загроз Росії в Чорноморському басейні.

У Києві відбулася екстрена нарада військових розвідок 8 країн світу

Представники військових розвідок 8 країн світу зібралися в Києві на екстрену нараду для оцінки найближчих загроз з боку Росії в Чорноморському басейні.

Як повідомляє офіційний сайт Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України, протягом декількох діб на його території проводився міжнародний форум "BLACK SEA INTELLIGENCE FORUM».

«Проведення форуму обумовлено значним погіршенням останнім часом світової та регіональної безпеки через агресивні дії Російської Федерації і необхідністю пошуку шляхів урегулювання ситуації спільними зусиллями країн регіону і провідних держав світу», - йдеться в повідомленні.

Під час брифінгів, пленарних засідань і панельних дискусій заходу розглядалися наявні та потенційні загрози регіональній і світовій безпеці за тематичними напрямками. При цьому однією з найбільших загроз національній безпеці кожної з країн-учасниць форуму і світовій безпеці в цілому були визначені агресивні дії Російської Федерації. У тому числі нарощування угруповань російських військ поблизу кордонів України і в тимчасово окупованому Криму, а також ескалація напруження російською стороною в Чорному і Азовському морях.

Протягом заходу активно використовувався метод підготовки спільних доповідей від декількох сторін. Крім того, керівники делегацій провели низку двосторонніх і багатосторонніх зустрічей високого рівня.

За результатами отриманої країнами-учасницями розвідувальної інформації учасники зустрічі визначили практичні заходи протидії експансії російській агресії в регіоні та світі.

Повідомляють, що міжнародний спеціальний захід такого рівня з початку російської збройної агресії проти України проведено вперше. З української сторони участь узяли міністр оборони України Степан Полторак, начальник ГУР МО України Василь Бурба і представники Генерального штабу ЗС України. Запрошеними стали делегації військових розвідок 8 країн світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram