ГоловнаСвіт

Глава Сербської церкви назвав прохання України про автокефалію "богохульством розкольника"

У Москві сербського патріарха нагородили.

Глава Сербської церкви назвав прохання України про автокефалію "богохульством розкольника"
Фото: spc.rs

Патріарх Сербський Іриней під час візиту до Москви різко розкритикував тих, хто просить у Константинопольського патріарха томосу про автокефальну помісну українську церкву.

Про це повідомляє Еспресо.tv.

"Сьогодні мученицька Українська православна церква, де Святий князь Володимир хрестив народ Святої Русі, опоганена богохульством розкольника, жорстокістю і кровопролиттям. Сербська православна церква повністю підтримує єдність і цілісність Російської православної церкви і рішуче засуджує дії уніатів і розкольників, які рвуть одяг Христовий у місті святої купелі київського хрещення, продавши свій народ ворогам віри", - цитує Іринея сайт Сербської православної церкви.

Сербський клірик також назвав усіх, хто допоможе створенню в Україні єдиної автокефальної церкви, "ворогами усіх православних слов'янських народів".

"Кожен, хто допоможе українським розкольникам, ворог не тільки Руської церкви і руського світу, але і всіх православних слов'янських народів і всього православного світу", - додав Іриней.

У Москві сербського патріарха нагородили відзнакою Міжнародного фонду єдності православних народів.

Сербська православна церква - автокефальна помісна православна Церква має 6-те місце за шанованістю автокефальних помісних церков Константинопольського патріархату і 7-ме місце - Московського патріархату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram