ГоловнаСвіт

Роскомнагляд просить видалити Telegram з онлайн-магазинів

Юристи Google і Apple наразі не погоджуються з російським відомством.

Роскомнагляд просить видалити Telegram з онлайн-магазинів
Фото: РБК

Роскомнагляд веде діалог з юристами Google і Apple з питання видалення або обмеження доступу до додатку Telegram в онлайн-магазинах компаній. Про це сьогодні повідомив голова відомства Олександр Жаров, пише "Інтерфакс".

"Діалог з Google і Apple з цього питання триває. Ми листуємося. Вони дотримуються однієї позиції, ми - іншої ... Це юридичний діалог, який, я впевнений, дасть результат", - сказав Жаров.

Юристи Роскомнагляду і компаній "по-різному тлумачать третій пункт рішення суду, який говорить про те, що Роскомнагляд і інші юридичні особи повинні обмежити доступ до додатка".

"Вони не хочуть визнавати себе "іншими особами", вони хочуть прямої вимоги до компаній", - пояснив Жаров.

Водночас він зазначив, що прецеденти, коли за запитом РФ компанії обмежували доступ до додатків в онлайн-магазинах App Store і Google Play, є.

Нагадаємо, напередодні Роскомнагляд заявив, що готовий впроваджувати нові технічні рішення для більш ефективного блокування Telegram на території РФ. 16 квітня Роскомнагляд повідомив про початок блокування месенджера Telegram за рішенням Таганського суду Москви. Причиною для блокування стала відмова засновника месенджера Павла Дурова надати ФСБ ключі для дешифрування листування користувачів. Супутні блокування торкнулися IP-адрес хостинг-провайдерів Google і Amazon.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram