ГоловнаСвіт

Путін прокоментував висновки слідства щодо MH17

Росія відмовляється визнавати результати розслідування.

Путін прокоментував висновки слідства щодо MH17
Фото: Надано автором

Росія визнає підсумки розслідування аварії малайзійського Boeing на Донбасі, якщо сама братиме повноцінну участь у ньому, заявив президент РФ Володимир Путін на прес-конференції за підсумками зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Відповідаючи на питання, Путін зазначив, що з рішенням слідчих докладно не знайомий. "Ви знаєте, ми сьогодні цілий день працювали, тому я з деталями рішення комісії не знайомий", - сказав він, але відзначив, що "відразу може сказати" про ставлення Росії до цієї справи, передає РБК.

"Для того, щоб ми визнали те, що там викладається, ми повинні брати повноцінну участь у розслідуванні", - заявив Путін. Він поскаржився, що Росію до цього розслідування не допускають.

"Українська сторона там працює, незважаючи на те, що Україна порушила міжнародні правила і не закрила повітряний простір над територією, де проходили бойові дії", - додав він.

У зв'язку із цим, за словами Путіна, в Росії не знають, "на чому ґрунтується те, що там ця комісія пише".

"Але в кожному разі ми будемо ставитися до цього уважно, з повагою і проаналізуємо все, що там викладено, сформулюємо своє ставлення до цієї справи, але поки що я не бачив навіть цього тексту", - підсумував він.

Нагадаємо, падіння Boeing 777-200ER авіакомпанії Malaysia Airlines на Донбасі зараз розслідує Об'єднана слідча група (JIT), в яку входять фахівці з Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів і України. Вранці в четвер, 24 травня, JIT повідомила, що пасажирський літак було збито зенітним комплексом "Бук", який належав російській 53-й зенітній ракетній бригаді ППО, що базується в Курську. Комплекс доправили на Донбас, причому всі машини, які супроводжували його, також належали російським Збройним силам.

У МЗС Росії висновки слідства назвали "зразком голослівних звинувачень".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram