ГоловнаСвіт

В Італії узгодили кандидатуру прем'єра

Ні Сальвіні, ні Ді Майо не претендуватимуть на крісло голови уряду.

В Італії узгодили кандидатуру прем'єра
Маттео Сальвини
Фото: EPA/UPG

Лідер правопопулістської "Ліги Півночі" Маттео Сальвіні після зустрічі з лідером "Руху п'яти зірок" Луїджі Ді Майо заявив увечері в неділю, 20 травня, що дві політичні сили дійшли згоди щодо кандидатури на посаду прем'єр-міністра Італії.

При цьому Сальвіні не назвав прізвища кандидата, але дав зрозуміти, що ні він, ні Ді Майо не претендуватимуть на крісло голови уряду. Також, стверджує Сальвіні, досягнуто згоди щодо кандидатур на посади міністрів, повідомляє агентство AFP.

За даними італійських ЗМІ, Сальвіні радше за все займе крісло міністра внутрішніх справ, а Ді Майо - міністра праці або економічного розвитку.

Очікують, що лідери обох партій у другій половині дня 21 травня представлять свої домовленості президенту країни Серджо Маттареллі. Він повинен схвалити кандидатуру прем'єра перед голосуванням у парламенті.

З часу парламентських виборів в Італії минуло два з половиною місяці. У п'ятницю, 18 травня, "Ліга Півночі" і "Рух п'яти зірок" представили свою урядову програму, за яку повинні були проголосувати прихильники партій. 20 травня політичні сили підбили підсумки голосування. Прихильники "Руху п'яти зірок" підтримали програму 94% голосів - усього проголосували 45 тис. осіб. У голосуванні "Ліги Півночі" взяли участь 215 тис. осіб, 91% з яких підтримав програму майбутнього уряду.

Серед іншого програма передбачає відмову від заходів економії і зниження податків, що, на думку експертів, призведе до подальшого зростання і без того чималого державного боргу Італії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram