ГоловнаСвіт

Російські крилаті ракети провалили всі тести

Випробування проводили 4 рази, і весь час невдало.

Російські крилаті ракети провалили всі тести
Фото: EPA/UPG

Нові російські крилаті ракети провалили всі тести. Про це повідомляє американський телеканал CNBC із посиланням на свої джерела. Як розповіли телеканалу джерела, які мають прямий доступ до доповіді розвідки США про програму озброєнь, "випробування крилатих ракет проводили чотири рази в період з листопада по лютий, кожне з яких закінчувалося катастрофою".

За оцінками США, найдовший випробувальний політ тривав лише понад дві хвилини, а ракета пролетіла 22 милі, перш ніж втратити контроль і розбитися. Найкоротше випробування тривало чотири секунди, а ракета пролетіла п'ять миль, зазначають джерела.

За їхніми словами, для запуску ракети, яку розробляли з початку 2000 років, використовується звичайний двигун, після чого для польоту відбувається перемикання на ядерний двигун.

Джерела підкреслили, що "наказ про проведення випробувань нібито віддали можновладні особи, незважаючи на заперечення з боку інженерів, які висловили заклопотаність, що системи ракети досі перебували на початковому етапі готовності".

Телеканал також повідомив, що "гіперзвуковий літальний апарат-планер, проти якого у США на цей момент немає захисту, буде готовий до використання в бойових діях до 2020 року".

Крім того, за даними джерел, Росія двічі успішно випробувала у 2016 році зброю, що може переносити ядерну боєголовку. Третє випробування було здійснено в жовтні 2017 року і завершилося невдачею у зв'язку з тим, що платформа зруйнувалася за секунди до влучення в ціль. Четверте випробування заплановане на літо цього року, повідомляє телеканал.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп доручив своїм міністрам підготувати план введення санкцій проти Росії за порушення договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram