ГоловнаСвіт

Держсекретар США закликав Росію вивести війська з окупованих регіонів Грузії

«США однозначно засуджують російську окупацію на грузинській землі».

Держсекретар США закликав Росію вивести війська з окупованих регіонів Грузії
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що США засуджують російську окупацію грузинських територій Абхазії і Південної Осетії. Його заява прозвучала в понеділок у Вашингтоні під час зустрічі з прем'єр-міністром Грузії Георгієм Квірікашвілі, повідомляє Голос Америки.

«США однозначно засуджують російську окупацію на грузинській землі. Насильницьке вторгнення Росії в Грузію є чистим порушенням міжнародного миру і безпеки та суперечить основним принципам Статуту Організації Об'єднаних Націй і Гельсінського Заключного акту», - зазначив держсекретар США.

Помпео наголосив, що окуповані Росією грузинські території Абхазії і Південної Осетії є частинами Грузії. Сполучені Штати підтримують суверенітет Грузії і територіальну цілісність в її міжнародно визнаних кордонах, додав він.

Держсекретар США закликав Росію вивести свої сили з окупованих нею грузинських територій Абхазії і Південної Осетії.

«Ми закликаємо Росію виконати всі її зобов'язання за угодою 2008 року про припинення вогню, вивести війська до позицій, які передували конфлікту, повернути своє визнання грузинських регіонів Абхазії і Південної Осетії як незалежних одиниць і надати вільний доступ для гуманітарної допомоги для кожного з цих регіонів», - заявив він.

Раніше сьогодні державний секретар США Майк Помпео заявив, що адміністрація Дональда Трампа збирається ввести проти Ірану «найсильніші санкції в історії».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram