ГоловнаСвіт

Американські літаки провели розвідку біля російських баз у Сирії

До берегів Сирії прибув американський есмінець з ракетами "Томагавк" на борту.

Американські літаки провели розвідку біля російських баз у Сирії
Фото: wikipedia.org

Другий за день американський літак - радіоелектронної розвідки великого радіусу дії ВМС США EP-3E Aries II - у вівторок здійснив багатогодинний політ біля узбережжя Сирії, де розташовані авіабаза ПКС Росії Хмеймім і база матеріально-технічного забезпечення ВМФ РФ у сирійському порту Тартус.

Це випливає з моніторингових даних західних авіаційних ресурсів, передає Інтерфакс-Україна.

За їхніми відомостями, американський розвідник з бортовим номером 157326, який вилетів з авіабази Суда-Бей на грецькому острові Крит, протягом декількох годин здійснював політ на захід від узбережжя Сирії.

Там само у вівторок патрульний протичовновий літак ВМС США P-8A Poseidon, здатний вести розвідку на велику глибину території противника, о 13:26 здійснив підліт до узбережжя Сирії і протягом не менш ніж трьох годин курсував на відстані близько 40 км від авіабази Хмеймім і від бази матеріально-технічного забезпечення ВМФ РФ у порту Тартус, перебуваючи над міжнародними водами Середземномор'я.

Цей американський морський розвідник з бортовим номером 168 439, що вилетів з авіабази Сігонелла на італійському острові Сицилія, здійснював політ на висоті 8 тис. метрів над міжнародними водами Середземномор'я.

За даними турецьких ЗМІ, зараз за 100 км від російської військово-морської бази в Тартусі перебуває есмінець ВМС США, оснащений 56 крилатими ракетами "Томагавк". За повідомленням французьких ЗМІ, його супроводжує багатоцільовий ракетний фрегат ВМС Франції "Акіта". Крім того, біля берегів Сирії також перебуває німецький фрегат.

Як повідомила раніше газета The Wall Street Journal, США почали "готувати ґрунт" для завдавання удару по Сирії у відповідь на повідомлення про "підозри", що в сирійському місті Дума було застосовано хімічну зброю, звинувативши в цьому офіційний Дамаск і Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram