ГоловнаСвіт

Трамп запропонував Росії відмовитися від гонки озброєнь

Для поганих відносин між США і РФ немає підстав, заявив американський президент.

Трамп запропонував Росії відмовитися від гонки озброєнь
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп через годину після свого твіту, в якому закликав Росію бути готовою до авіаудару по Сирії, розмістив друге повідомлення, в якому заявив, що для поганих відносин Вашингтона і Москви "немає підстав", і запропонував зупинити гонку озброєнь.

"Наші відносини з Росією зараз гірші, ніж будь-коли, в тому числі і під час "холодної війни". Для цього немає підстав. Росія потребує нас, щоб США допомогли їй з економікою, що було б дуже легко зробити. Нам потрібно, щоб усі держави працювали разом. Зупинимо гонку озброєнь?" - написав Трамп.

Нагадаємо, в першому твіті за 11 квітня Трамп написав: "Росія обіцяє збивати будь-які ракети, випущені по Сирії. Готуйся Росіє, тому що вони прилетять - хороші, нові і "розумні"! Не треба підтримувати Газову Тварину-Вбивцю [Асада], яка вбиває своїх громадян і насолоджується цим!". Цей твіт став першим публічним визнанням Трампа, що США готуються завдати удару по Сирії.

Твіт Трампа з'явився після слів посла Росії в Лівані Олександра Засипкіна, який заявив, що Москва залишає за собою право збивати американські ракети, які можуть бути запущені по Сирії, а також відкривати вогонь у відповідь.

Приводом до погроз завдати удару по Сирії стали повідомлення про ймовірну хімічну атаку в сирійському місті Дума, останньому оплоті сирійської опозиції. За даними ВООЗ, у Думі налічується близько 500 осіб із симптомами отруєння хімічними речовинами, а понад 70 осіб із числа тих, хто намагався сховатися від атаки в підвалі, загинули. Офіційний Дамаск застосування хімічної зброї проти повстанців заперечує.

Очікують, що в Думу найближчим часом прибудуть інспектори Організації з заборони хімічної зброї (ОЗХЗ), які проводитимуть розслідування інциденту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram