ГоловнаСвіт

"Євроконтроль" попередив про можливий авіаудар по Сирії протягом 72 годин

У цей період можуть бути використані повітряні і/або крилаті ракети.

"Євроконтроль" попередив про можливий авіаудар по Сирії протягом 72 годин
Фото: EPA\UPG

Європейська організація з безпеки повітряної навігації ("Євроконтроль") попередила авіакомпанії про ризик можливих авіаційних і ракетних ударів по Сирії.

Про це повідомляє Reuters.

"У зв'язку з можливими повітряними ударами по Сирії з використанням повітряних або крилатих ракет протягом наступних 72 годин необхідно приділяти особливу увагу плануванню льотних операцій в районі Східного Середземномор'я/Нікосії", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в цей період можуть бути застосовані повітряні і/або крилаті ракети, а також є можливість уривчастого порушення радіонавігаційного обладнання.

Нагадаємо, в ніч на 7 квітня вертоліт скинув бочкову бомбу з хімікатами над містом Дума, яке вважається останнім осередком опору джихадистів у регіоні. Більшість постраждалих - мирні жителі. Інформацію про атаку підтвердила гуманітарна організація "Союз медичних організацій допомоги Сирії" (UOSSM), за даними якої жертвами стали не менш ніж 150 осіб. Голова UOSSM Ганем Тайяра назвала хіматаку "однією з найжахливіших" в історії Сирії.

Хіматаку різко засудили США, Німеччина, Франція і Великобританія. Франція і низка інших країн у зв'язку з цим скликали екстрене засідання Ради Безпеки ООН.

Влада США оголосила, що вивчає можливість "військової відповіді" на дії урядових сил. У понеділок Дональд Трамп сказав, що прийме рішення про заходи проти влади САР у найближчі 48 годин. Він також скасував свій перший візит у Латинську Америку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram