ГоловнаСвіт

Трамп пообіцяв рішення щодо Сирії протягом 48 годин

Відповідаючи на питання про можливість військової акції, президент сказав, що ніщо не виключається.

Трамп пообіцяв рішення щодо Сирії протягом 48 годин
Фото: EPA/UPG

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп пообіцяв швидке рішення щодо Сирії, передає Голос Америки.

"Великомасштабне рішення щодо Сирії буде прийнято протягом сорока восьми годин", - заявив він у понеділок на засіданні кабінету.

Відповідаючи на питання про можливість військової акції, президент сказав, що ніщо не виключається.

Раніше в понеділок міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив, що США не виключають можливості військової акції проти Сирії після того, як президент у неділю пригрозив, що за суботню "божевільну хімічну атаку", в результаті якої загинули не менш ніж 70 осіб, "доведеться заплатити високу ціну".

Провину за застосування хімічної зброї поклали на уряд Сирії, у зв'язку з чим президент США Дональд Трамп розкритикував Росію й Іран через те, що вони підтримують "цю тварину" Башара Асада.

Меттіс сказав журналістам, що США "працюють із союзниками і партнерами, від НАТО до Катару та інших країн", і мають намір "зайнятися цим питанням".

"Передусім ми повинні розібратися, чому взагалі досі застосовується хімічна зброя, якщо Росія виступила гарантом вилучення всієї хімічної зброї", - заявив Меттіс у понеділок, проводячи зустріч у Пентагоні з катарським шейхом Тамімом бін Хамадом аль-Тані.

Сирія заперечує, що застосовувала хімзброю під час конфлікту, що почався 2011 року, в тому числі минулої суботи в передмісті Дамаска Думі, де загинуло не менш ніж 40 людей. Росія наполягає, що доказів застосування хімзброї немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram