ГоловнаСвіт

Падіння акцій Сбербанку РФ перевищило 20% через санкції

У Росії різко падає рубль.

Падіння акцій Сбербанку РФ перевищило 20% через санкції
Фото: union-report.ru

Падіння звичайних акцій Сбербанку РФ на торгах Московської біржі перевищило 20% (їх вартість локально опускалася до 205 рублів за штуку, мінімум з 8 листопада 2017 року). Зниження "префів" склало 18,9% (до 176 рублів за штуку, також мінімум з 8 листопада 2017 року), передає Интерфакс.

Також повідомляють, що курс долара о 15:10 склав 60,12 руб./$1, додавши 1,95 рубля до рівня закриття попереднього дня, євро торгувався на позначці 74,03 руб./$1 - плюс 2,65 рубля.

За словами експертів, сильне падіння російського ринку акцій в понеділок є наслідком загострення ситуації в Сирії після

ракетного удару по авіабазі "Тіфор" в провінції Хомс, що потенційно може загрожувати прямою військовою сутичкою Росії і низки інших зацікавлених країн.

Окрім того, США звинуватили сирійські урядові війська

в хімічній атаці в місті Дума під Дамаском, а також поклали відповідальність на Росію й Іран, які підтримують режим Башара Асада. Це загрожує новою хвилею антиросійських санкцій з боку США.

На ринок тиснуть також санкції, запроваджені американським Мінфіном у п'ятницю проти

семи російських бізнесменів, 12 компаній, 17 урядових службовців РФ, а також однієї компанії РФ з торгівлі зброєю і пов'язаного з нею банку. Зазначалося, що ці санкції вводяться за підсумками оприлюдненої в січні 2018 року "кремлівської доповіді".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram