ГоловнаСвіт

Більшість болгар підтримують Росію у "справі Скрипаля", - опитування

На відміну від більшості країн ЄС, Болгарія не збирається висилати російських дипломатів.

Більшість болгар підтримують Росію у "справі Скрипаля", - опитування
Бойко Борисов
Фото: EPA/UPG

Опитування, проведене агентством Gallup international Bulgaria, показало, що 88% болгар схвалили рішення болгарського уряду не висилати російських дипломатів. Лише 8% не схвалюють це рішення і 4% - про нього не знають.

Про це повідомляє болгарське видання BulgarianPresidency.eu.

"Бойко Борисов, прем'єр Болгарії, яка головує в Раді ЄС, на останньому саміті ЄС заявив, що прем'єр-міністр Великобританії Тереза може не повторити помилок Тоні Блера, які призвели до війни в Іраку. Борисов дав зрозуміти, що для нього "дуже ймовірна" участь Росії в отруєнні Скрипаля не була "певною" участю. Пізніше стало ясно, що, на відміну від більшості країн ЄС, Болгарія не буде висилати російських дипломатів", - наголошує видання.

Зазначається також, що 81% болгар не бачать достатніх доказів участі Росії в отруєнні Скрипаля, а 6% кажуть, що доказів достатньо.  

52% опитаних вважають, що Захід несе відповідальність за міжнародну напруженість внаслідок отруєння в Солсбері, а 18% звинувачують у цьому Росію.

Видання наголошує, що болгарське суспільство є традиційно проросійським, але результати опитування, безумовно, відбивають те, як "справу Скрипаля" було висвітлено болгарськими ЗМІ та аналітиками, цитованими ЗМІ.

Нагадаємо, у понеділок, 26 березня, близько 20 країн світу синхронно оголосили про вислання російських дипломатів, які вели розвіддіяльність. Нова Зеландія не змогла знайти, кого вислати, але підтримала цю акцію.

Великобританія, на території якої сталося отруєння Скрипаля, оголосила це демонстрацією єдності Заходу перед обличчям російської загрози. Британія оголосила про вислання 23 дипломатів з Росії ще 14 березня.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram