ГоловнаСвіт

Мей заявила, що для удару по Сирії потрібно більше доказів застосування хімзброї, - Times

Прем'єр Британії провела телефонні переговори з Трампом і Макроном.

Мей заявила, що для удару по Сирії потрібно більше доказів застосування хімзброї, - Times
Премьер-министр Великобритании Тереза Мэй
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей у телефонній розмові заявила президенту США Дональду Трампу, що не варто поспішати з завданням удару по Сирії до отримання вагомих доказів застосування хімзброї в сирійському місті Дума.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на британську газету Times.

"Тереза Мей учора (у вівторок, - ред.) заявила президенту Трампу, що Великобританії необхідно отримати більше доказів, що стосуються хімічної атаки режиму Асада для того, щоб приєднатися до завдання удару по Сирії", - пише видання.

За його даними, британський прем'єр "відмовилася від швидкої відплати" в умовах, коли інспектори ОЗХЗ готуються відвідати передмістя Дамаска.

Мей провела телефонні переговори окремо з президентом США Трампом і президентом Франції Еммануелем Макроном.

"Вони засудили повідомлення про хімічну атаку в Сирії і погодилися, що в разі підтвердження це буде черговим доказом страхітливої жорстокості режиму Асада щодо його власного народу", - йдеться в заяві прес-служби.

Раніше газета The Wall Street Journal повідомила, що США почали "готувати ґрунт" для завдання удару по Сирії. Перед зустріччю з військовим керівництвом Трамп заявив журналістам, що після перегляду відеоматеріалів про загиблих жінок і дітей у Думі він був готовий до прийняття "швидкого вирішення".

Європейська організація з безпеки повітряної навігації попередила авіакомпанії про ризик імовірних авіаційних і ракетних ударів по Сирії впродовж 72 годин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram