ГоловнаЕкономікаФінанси

Курс євро в Росії вперше за два роки перевищив 80 рублів

Російські експерти припускають, що долар і євро дорожчатимуть і далі.

Курс євро в Росії вперше за два роки перевищив 80 рублів
Фото: EPA/UPG

Курс євро в Росії вперше з 10 березня 2016 року перевищив 80 рублів, а курс долара піднявся вище за 64 рублі вперше з 5 грудня 2016 року.

Про це пише "Интерфакс" з посиланням на дані Московської біржі.

У перші хвилини торгів курс долара США сягав 64,7675 руб., що на 1,745 руб. вище за рівень закриття попередніх торгів. Євро при цьому коштував 80,1475 руб., піднявшись майже на 2,3 руб.

Російські експерти припускають, що долар і євро дорожчатимуть далі у зв'язку з погіршенням зовнішньополітичної ситуації навколо Росії після розширення списку санкцій Сполученими Штатами.

Учасники ринку також побоюються загострення ситуації навколо Сирії, що може загрожувати новими антиросійськими санкціями, які зачеплять у тому числі і боргові папери.

Нагадаємо, 6 квітня Сполучені Штати Америки ввели санкції проти росіян з так званого "кремлівського списку", - російських бізнесменів і чиновників, наближених до президента РФ Володимира Путіна. Серед 24 росіян, які потрапили під санкції, виявилися, зокрема, Олег Дерипаска, Сулейман Керімов, Ігор Ротенберг, Віктор Вексельберг, Олексій Міллер, Кирило Шамалов, Андрій Костін, Сергій Фурсенко, Михайло Фрадков, Микола Патрушев та інші. Також санкції стосуються низки відомих компаній, таких як "Группа ГАЗ", "Базовый элемент", агрохолдинг "Кубань", "Газпром бурение", "Ренова", "Рособоронэксорт", "Русал".

Фізичних і юридичних осіб включено у список SDN, що передбачає блокування активів і заборону на здійснення прямих чи непрямих угод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram