ГоловнаЕкономікаФінанси

Колишній представник України в МВФ претендує на місце в Раді НБУ

У Раді вакантні ще дві посади.

Колишній представник України в МВФ претендує на місце в Раді НБУ
Фото: НБУ

Колишній представник України в Міжнародному валютному фонді Олександр Петрик претендує на місце в Раді Національного банку України.

Про це пише "Фінклуб" з посиланням на реєстр декларацій, де кандидати на посади у владі повинні показувати свої доходи.

У цей час в Раді НБУ залишається незаповненою квота президента. У жовтні 2016 року Петро Порошенко призначив членами Ради НБУ Василя Фурмана і Богдана Данилишина, але посади ще двох членів Ради залишилися вакантними.

Нагадаємо, Олександр Петрик був представником МВФ в Україні з квітня 2013 року до лютого 2017 року, коли його змінив Владислав Рашкован.

До цього він довгий час працював у НБУ на різних посадах: начальник відділу прогнозування та перспективних досліджень; заступник директора економічного департаменту; директор департаменту економічного аналізу, досліджень і прогнозування; заступник директора генерального департаменту - директор департаменту економічного аналізу та прогнозування генерального економічного департаменту.

У Олександра Петрика зберігається $415,3 тис. у Bank-Fund Staff Federal Credit Union (Федеральний кредитний союз персоналу Світового банку і МВФ). В Укрексімбанку в нього було 25,1 тис. грн і $8,6 тис. Ще 403,6 тис. грн він накопичив у корпоративному НПФ НБУ.

Доходи Олександра Петрика - це пенсія від МВФ (541,4 тис. грн) і зарплата від МВФ (405,8 тис. грн). Виплачена йому в Україні пенсія становила за 2017 рік 116,7 тис. грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram