ГоловнаСвіт

У Польщі вирішили побудувати власний газопровід у Балтійському морі

Вітка газопроводу пропускною здатністю 10 млрд кубометрів на рік і вартістю $2 млрд повинна бути введена в експлуатацію в 2022.

У Польщі вирішили побудувати власний газопровід у Балтійському морі
Фото: EPA/UPG

Польща, яка виступає проти будівництва газопроводу "Північний потік-2" з Росії до Німеччини, має намір сама прокласти газопровід по дну Балтійського моря.

Про це пише Немецкая волна.

Проект Baltic Pipe буде вести від польського узбережжя в Данію і дозволить державній польській газотранспортній компанії Gaz-System підключитися до норвезької мережі газопроводів, повідомляє в середу, 14 лютого, газета Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Польський енергетичний концерн PGNiG в кінці 2017 року зарезервував потужності цього газопроводу на 15 років, відзначає видання. Вітка газопроводу пропускною здатністю 10 мільярдів кубометрів на рік і вартістю 2 мільярди доларів повинна бути введена в експлуатацію в 2022 році. Вона досягне польського узбережжя біля міста Свіноуйсьце, де також розташований портовий термінал з прийому зрідженого газу.

Компанія Gaz-System, за її власними даними, запросила в уряду Польщі дозвіл на будівництво і визначила кілометровий коридор в прибережній зоні, яким планується прокласти газопровід. Остаточне рішення про будівництво повинно бути прийнято в 2018 році.

Нагадаємо, держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Вашингтон і Варшава мають спільну точку зору на проект газопроводу "Північний потік-2" (Nord Stream 2), який підриває безпеку і енергетичну стабільність Європи і дає Росії інструмент політичного тиску.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram