ГоловнаСвіт

Єврокомісія запропонувала реформувати структури інститутів ЄС

ЄК збільшить число зустрічей в рамках ініціативи діалогу громадян з представниками європейських інститутів.

Єврокомісія запропонувала реформувати структури інститутів ЄС
Штаб-квартира Еврокомиссии

Єврокомісія представила низку конкретних кроків, які можуть поліпшити функціонування Євросоюзу.

Відповідні пропозиції опубліковано на сайті Єврокомісії

ЄК пропонує, щоб у рамках виборів до Європейського парламенту політичні партії висували кандидатів заздалегідь, до кінця 2018 року. Тоді передвиборні кампанії зможуть початися раніше.

Також ЄК пропонує звертати більше уваги на зв'язок між партіями країн-членів ЄС і європейськими партіями. "Політичні партії на національному рівні повинні підвищити прозорість щодо європейських партій, до яких вони належать, наприклад, використовуючи свої логотипи в кампанії і матеріалах для голосування", - йдеться в повідомленні.

Лідери Європейської ради також повинні вирішити питання складу Європарламенту у 2019-2024 роках на основі пропозиції Європарламенту. Також вони повинні вирішити, що робити з вакантними місцями після виходу Великобританії з ЄС.

Перед призначенням нового складу Єврокомісії, в яку входять 28 членів від кожної держави ЄС, лідери повинні вирішити, чи варто і далі дотримуватися принципу одного представника з кожної країни-члена, чи, навпаки, зменшити склад комісії.

Також запропоновано зробити структуру ЄС ефективною завдяки об'єднанню в одну посади президента Європейської Ради та президента Єврокомісії.

Крім того, Єврокомісія збільшить число зустрічей у рамках ініціативи діалогу громадян з представниками Єврокомісії, Європарламенту, урядів країн-членів ЄС, місцевої влади і громадянського суспільства.

Нагадаємо, що минулого тижня в ЄС допустили членство балканських країн до 2025 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram