ГоловнаСвіт

У Сирії 15 російських найманців підірвалися на міні, - правозахисники

Найманці намагалися потрапити на зайнятий поміркованою опозицією склад зброї.

У Сирії 15 російських найманців підірвалися на міні, - правозахисники
Россияне в Сирии
Фото: syria.mil.ru

У Сирії на міні-розтяжці підірвалися 15 російських найманців.

Про це повідомляє The Guardian із посиланням на правозахисну організацію "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR).

"15 росіян, які працюють на секретну охоронну фірму, загинули під час вибуху міни в провінції Дейр-Еззор", - заявили в SOHR.

Громадяни Росії супроводжували війська урядової армії Сирії, які просувалися до газових і нафтових родовищ на березі Єфврату, зайнятого опозиційною групою "сирійських демократичних сил", яку підтримує міжнародна коаліція на чолі з США.

За припущенням SOHR, російські найманці загинули під час спроби потрапити на склад зі зброєю, але там була встановлена міна. Всього загинули 23 людини, з них 15 росіяни.

Минулого тижня коаліція на чолі з США завдала авіаударів по узбережжю річки Євфрат. В американському командуванні заявили, що зробили це у відповідь на наступ на "Сирійські демократичні сили" урядових військ Асада. У результаті авіаударів загинули російські найманці. Інформація про кількість загиблих різниться - внаслідок удару могли загинути від 13 до 217 росіян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram