ГоловнаСвіт

Розслідувачі CIT назвали імена ще трьох загиблих у Сирії російських найманців

Міноборони Росії відкидає відомості про загиблих під час авіаудару росіян.

Розслідувачі CIT назвали імена ще трьох загиблих у Сирії російських найманців
Авиаудар по российским наемникам
Фото: стоп-кадр видео

Розслідувачі з групи Conflict Intelligence Team і видання Е1.ru дізналися імена ще трьох росіян, загиблих у Сирії 7 лютого в результаті ударів коаліції США.

Про це йдеться на сторінці групи в Facebook

Про загибель в Сирії Руслана Гаврилова з уральського селища Кедрове повідомило єкатеринбурзьке інтернет-видання Е1.ru з посиланням на родичів його сім'ї. За словами співрозмовників видання, матері Гаврилова подзвонили і повідомили про смерть сина. "Родичам інших подзвонили і сказали: ваш чоловік живий", - розповіла мешканка селища Кедрове. Про загибель Гаврилова розслідувачам раніше повідомило джерело.

За інформацією Е1.ru, в Сирію поїхали воювати четверо жителів Кедрового, в тому числі Гаврилов і Микола Косотуров, а також Ігор Косотуров і Станіслав Матвєєв з Асбеста. Ігор Косотуров і Станіслав Матвєєв, за даними CIT, загинули 7 лютого.

Про загибель члена організації "Русь Триєдина" повідомив у Facebook колишній голова правління цієї організації Сергій Моїсеєв. Загиблий - Володимир з позивним "Апостол". Моїсеєв виклав його фотографію, але не назвав прізвища.

Про загибель Олексія Шихова, який раніше воював на Донбасі, CIT повідомила з посиланням на повідомлення користувача Twitter 666_mancer, який послався на повідомлення закритої групи "ВКонтакте" "Музей військової доблесті Донбасу".

До цього CIT називала імена ще чотирьох загиблих росіян, а в незареєстрованій партії "Інша Росія" підтвердили загибель п'ятого.

Нагадаємо, про те, що в Сирії під авіаудар антитерористичної коаліції потрапили російські наймаці, повідомив американський телеканал CBS з посиланням на джерела в Пентагоні. За їхніми даними, найманці виявилися в районі селища Хішам, де вони намагалися захопити нафтове родовище. Міноборони Росії відкидає відомості про загиблих під час авіаудару росіян. У відомстві стверджують, що російських військовослужбовців у районі інциденту не було, а "місцеві ополченці" діяли без узгодження з російським командуванням.

Згодом голова Пентагону Джеймс Маттіс заявив, що в нього немає інформації про загиблих росіян.

Як повідомляли раніше сьогодні, CNN опублікував відео удару безпілотника коаліції в Сирії, в результаті якого загинули російські найманці

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram