ГоловнаСвіт

Ізраїльська поліція рекомендувала висунути Нетаньягу звинувачення в корупції

Ізраїльський прем'єр вважає, що немає нічого незаконного у "прийманні подарунків від друзів".

Ізраїльська поліція рекомендувала висунути Нетаньягу звинувачення в корупції
Биньямин Нетаньяху
Фото: EPA/UPG

В Ізраїлі поліція рекомендувала висунути прем'єр-міністрові Біньяміну Нетаньягу звинувачення в корупції та порушенні довіри.

Про це пише Jerusalem Post. Нетаньягу підозрюють в отриманні дорогих подарунків від різних бізнесменів, а також у спробі укласти угоду з видавцем Арноном Мозесом. Прем'єр хотів, щоб Мозес забезпечив позитивне висвітлення його дій у газеті Yediot Aharonot. Натомість Нетаньягу запропонував підтримати законопроект, який послабить газету Israel Hayom - головного конкурента Yediot Aharonot.

Раніше Нетаньягу відкидав звинувачення в обох справах. Він заявив, що немає нічого незаконного в "прийманні подарунків від друзів".

Генпрокурор Ізраїлю Авіхай Мандельбліт вивчить докази, які поліція збирала протягом 14 місяців. Після цього він прийме рішення про висунення звинувачень Нетаньягу.

Генпрокурор доручив поліції почати кримінальне розслідування в грудні 2016 року. Рішення порушити справу було ухвалено після дев'яти місяців попередньої перевірки, протягом якої поліцейські зібрали докази для того, щоб почати кримінальне розслідування проти прем'єра.

Нагадаємо, що ізраїльська поліція допитувала Нетаньягу щонайменше шість разів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram