ГоловнаСвіт

Сирійська опозиція закликала Трампа і ЄС посилити тиск на Росію та Іран

Противники Асада не планують брати участь в організованих РФ переговорах з питань Сирії.

Сирійська опозиція закликала Трампа і ЄС посилити тиск на Росію та Іран
Наср Харири
Фото: EPA/UPG

Головний переговірник сирійської опозиції закликав президента США Дональда Трампа і лідерів Євросоюзу посилити тиск на президента Сирії Башара Асада, Росію та Іран з метою відновлення переговорів, спрямованих на припинення громадянської війни в САР.

Про це він заявив в інтерв'ю агентству Рейтер

"Настав час президенту Трампу, канцлеру (Ангелі) Меркель і (британському) прем'єр-міністру (Терезі) Мей сказати: "Досить". Настав час Трампу, Меркель і Мей посилити тиск і об'єднати міжнародну спільноту, щоб домогтися справжньої і справедливої політичної ситуації в Сирії", - заявив Наср Харірі, голова Сирійської комісії з переговорів (СКП).

За його словами, якщо цього не станеться, кров мирних громадян Сирії продовжить проливатися.

Харірі також заявив, що наступний раунд "женевських переговорів" з питань Сирії відбудеться наприкінці січня, ймовірно 24-26 числа в столиці Австрії Відні. При цьому він відзначив, що вкрай малоймовірно, що сирійська опозиція братиме участь у зустрічі щодо Сирії, організованій Росією в Сочі. Він пояснив, що опозиція не отримувала запрошення і не прийняла остаточного рішення з питання своєї участі у зустрічі.

"Нас іще не запрошували. Загальний настрій - не їхати в Сочі. На мій особистий погляд, у нинішній формі відвідування Сочі неприпустимо", - зазначив Харірі.

Також представник сирійської опозиції прокоментував створення в Сирії нових "сил безпеки", раніше анонсоване США. "Які переваги створення такої армії? Воно широко відкриє двері для майбутньої боротьби в регіоні. Воно могло б відкрити двері для майбутнього поділу Сирії", - підсумував він. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram