ГоловнаСвіт

Захід рівною мірою повинен нести відповідальність за ситуацію з корупцією в Україні, - Гопко

Олігархи ховають свої гроші саме в країнах Заходу.

Захід рівною мірою повинен нести відповідальність за ситуацію з корупцією в Україні, - Гопко
Ганна Гопко
Фото: Новое Время

Країни Заходу лукавлять, звинувачуючи в корупції тільки Україну, оскільки вони самі теж часто покривають українських та інших корупціонерів.

Про це в коментарі LB.ua сказала депутат Верховної Ради Ганна Гопко.

"Коли в Європі нам роблять зауваження, що, мовляв, українські олігархи і далі впливають, наприклад, на сектор енергетики, то я завжди питаю: а хіба наші олігархи не володіють часто паспортами країн ЄС? Які їм видаєте ви, олігархи ж просто купують документи. Або чому ви не проводите розслідування, звідки в цих діячів гроші на придбання всього того майна у вас? Адже є всі фінансові можливості для таких перевірок", - сказала Гопко.

Вона нагадала, що навіть за часів Революції гідності українські політики, як, наприклад, Азаров, Клюєв та інші купували в Австрії нерухомість, але ніхто в них не запитав про джерела доходу, звідки в держслужбовців такі гроші. "А ось якби вони були нев'їзними в цивілізований світ, щоб купувати там собі лояльність європолітиків, то тоді б це дозволило і реформаторам в Україні відчувати, що Захід їх підтримує, а не просто ставить умови. Це повинна бути дорога з двостороннім рухом", - вважає Гопко.

Коментуючи інформацію про невдоволення в ЄС темпами перевірок декларацій українських чиновників, Гопко вважає, що зараз триває кампанія з різних сторін щодо дискредитації антикорупційних органів, створених в Україні після Революції гідності.

"Боротьбу з політичною корупцією слід було починати з перевірок декларацій депутатів, топ-чиновників, топ-посадовців різних гілок влади. Таким чином створити певний тренд, закріпити розслідуваннями в НАБУ, показати, що ці перевірки ефективні. А НАЗК просто заспамили 1,5 млн декларацій від місцевих депутатів райрад, які є дрібницею порівняно з тими, хто краде мільйони", - сказала депутат, додавши, що "це було зроблено спеціально".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram