ГоловнаСвіт

Сейм Польщі прийняв резолюцію, яка засуджує комуністичну ідеологію

"Жахливі наслідки комуністичних економічних експериментів зруйнували економіки кількох десятків країн світу".

Сейм Польщі прийняв резолюцію, яка засуджує комуністичну ідеологію
Сейм Польши
Фото: EPA/UPG

Сейм Польщі ухвалив резолюцію, в якій засудив комуністичну ідеологію і революцію більшовиків 1917 року.

За відповідний документ проголосували 283 депутати, проти не висловився жоден. Опозиційні партії ліберального спрямування "Громадянська платформа" і "Сучасна" в голосуванні участі не брали.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Злочинна більшовицька революція, що спалахнула в Росії 100 років тому, в листопаді 1917 року, змінила цю країну, а пізніше і значну частину світу. Її трагічні соціальні та економічні наслідки відчуваються досі в багатьох країнах і самій Росії", - йдеться в резолюції нижньої палати польського парламенту.

Як наголошено в документі, більшовицька революція була спрямована проти традиційних цінностей людства і традицій європейської цивілізації.

"Революція, яка виникла на злочинній комуністичній ідеології і підігрівалася антигуманістичними і антихристиянськими гаслами, залишила слід у житті багатьох поколінь", - наголошено в документі.

Зазначено, що однією з жертв більшовицької революції стала Польща. У резолюції наголошено, що 1920 року Польща змогла затримати комуністичне нашестя на Європу, але 1939 року, коли комуністи об'єдналися з гітлерівськими нацистами, це вже не вдалося.

У документі наголошено, що після 1945 року, в результаті хибної політики учасників антигітлерівської коаліції, відбувся імпорт комуністичної революції в багато країн Європи і за її межі.

"До мільйонів російських жертв більшовицької революції додалися сотні мільйонів жертв у всьому світі, а жахливі наслідки комуністичних економічних експериментів зруйнували економіки кількох десятків країн світу", - йдеться в декларації.

Як повідомляли раніше, згідно з останніми соцопитуваннями, більшість поляків хочуть репарацій від Німеччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram