ГоловнаСвіт

235 осіб загинули в результаті нападу на мечеть на півночі Єгипту (оновлено)

Атаку було здійснено під час п'ятничної молитви.

Фото: EPA/UPG

У п'ятницю в єгипетському місті Бір-ель-Абд на півночі Синайського півострова бойовики напали на мечеть. У результаті атаки загинули щонайменше 235 осіб, і більш ніж 130 були поранені, пише BBC із посиланням на єгипетське державне новинне агентство MENA.

Фото: EPA/UPG

Напад було скоєно під час п'ятничної молитви. Озброєні бойовики на чотирьох позашляховиках спочатку привели в дію вибуховий пристрій серед тих, хто молиться, а потім відкрили по них вогонь.

Фото: EPA/UPG

Атака на мечеть відбулася через місяць після катастрофічного рейду силовиків на притулок бойовиків у Західній пустелі недалеко від Каїра. За неофіційними даними, в результаті перестрілки тоді загинули щонайменше 52 поліцейських, але влада Єгипту стверджує, що кількість жертв становила 16 осіб.

Рейд проводили в імовірному притулку угруповання "Хасм", яке було причетне до організації кількох терактів, воно вважається одним із найнебезпечніших у країні. З 2013 року члени терористичних організацій убили вже понад сотню поліцейських і військових.

Влада Єгипту називає "Хасм" бойовим крилом "Братів-мусульман" - ісламістської групи в Єгипті, яку визнали незаконною з 2013 року. Самі "Брати-мусульмани" заперечують свій зв'язок із "Хасм".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram