ГоловнаСвіт

Австралія вшанує пам'ять про Голодомор заявами в парламенті

У Канберрі пройде захід пам'яті за участю дипкорпусу та української громади.

Австралія вшанує пам'ять про Голодомор заявами в парламенті
Фото: AliExpress

Спілка українських організацій Австралії домовилася про оприлюднення заяв у пам'ять про жертв Голодомору 1932-33 років в Україні.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу з посиланням на голову СУОА Стефана Романіва.

"Ми провели зустрічі з членами австралійсько-української парламентської групи дружби Крісом Крюзером і сенатором Катериною Білик, які погодилися озвучити заяви з нагоди 85-х роковин Голодомору в Палаті представників і Сенаті відповідно. Крім того, про Голодомор згадають у парламентах штатів Вікторія (Мельбурн), Новий Південний Уельс (Сідней) і Південна Австралія (Аделаїда)", - повідомив Романів.

Серед інших заходів заплановано низку концертів-реквіємів за участю місцевих українських колективів "Легенда" і "Верховина", поминальні літургії в усіх українських храмах Австралії і публікацію інформаційних матеріалів в австралійських ЗМІ The Australian і Canberra weekly, які спільно профінансували СУОА і Посольство України в Австралії.

У столиці Австралії Канберрі традиційно буде проведено захід пам'яті за участю дипломатичного корпусу та української громади.

Крім того, в суботу, 25 листопада, кожна українська родина в Австралії запалить свічку пам'яті на честь тих, хто віддав своє життя в цій страшній трагедії.

Зараз Голодомор визнали геноцидом 24 країни світу, а ще в низці країн - органи влади їх окремих територіальних одиниць.

Як повідомляли напередодні, американський штат Вісконсин приєднався до визнання Голодомору в Україні 1932-1933 років геноцидом проти українського народу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram