ГоловнаСвіт

Користувачі Uber у США і Британії поскаржилися на злом акаунтів російськими хакерами

З рахунків користувачів Uber списувалися гроші за поїздки в Москві і Санкт-Петербурзі, яких вони не здійснювали.

За останній рік понад 800 британців і американців скаржилися в Twitter на те, що їхні акаунти в Uber були зламані російськими хакерами.

Про це повідомляє The Times

За словами користувачів Uber, з їхніх рахунків списувалися гроші за поїздки в Москві та Санкт-Петербурзі, які вони не здійснювали. Кошти списувалися в рублях.

При цьому британський міністр Меттью Хенкок зазначив, що ще немає ніяких доказів, що клієнти Uber, у яких були вкрадені особисті дані, можуть стати жертвами фінансових злочинів, пише The Guardian. Видання також наводить твіти користувачів Uber. Один із них розповів, що в нього списали 1800 і 3200 рублів за поїздки в Петербурзі, які він не здійснював.

Напередодні Bloomberg повідомив, що хакери викрали особисті дані 57 млн клієнтів і співробітників Uber у жовтні минулого року, але компанія приховувала цю інформацію. За інформацією агентства, викрадені були імена, адреси електронної пошти та номери телефонів близько 50 млн користувачів, а також дані приблизно семи мільйонів водіїв. У Uber у розмові з агентством підкреслили, що дані банківських карт і номери соціального страхування клієнтів у руки хакерів не потрапили.

Колишній виконавчий директор компанії Тревіс Каланік знав про злом. Компанія вирішила не розкривати цю інформацію. Замість цього вона заплатила хакерам близько $100 тис., щоб вони видалили отримані дані і не повідомляли про те, що сталося. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram