ГоловнаСвіт

Манафорт бував у Москві 18 разів

"У кращому разі в нього був конфлікт інтересів, у гіршому - він діяв за вказівкою Путіна".

Манафорт бував у Москві 18 разів
Фото: EPA/UPG

Республіканець Пол Манафорт бував у Москві 18 разів і понад 10 років підтримував зв'язки з оточенням російського президента Володимира Путіна перед тим, як очолив передвиборну кампанію Дональда Трампа, пише "Голос Америки" з посиланням на газети видавничого дому McClatchy.

До роботи в штабі Трампа Манафорт, якому минулого місяця висунули звинувачення за 12 пунктами, включаючи змову проти США, також щонайменше 19 разів їздив до Києва, де він працював з проросійською фракцією.

Видавничий дім посилається на дані, отримані від української влади і розвіддані, надані колишніми і діючими офіційними особами. Нові дані свідчать про те, що зв'язки з Манафортом були набагато міцнішими, ніж передбачалося раніше.

Після усунення президента України Віктора Януковича у 2014 році Манафорт продовжив їздити до Києва, побувавши там 19 разів за два роки, і працював з партією "Опозиційний блок", повідомляє McClatchy.

Дехто припускає, що Манафорта перетворили на агента російських інтересів. "Можна доводити, що він весь цей час або працював в основному на Москву, або намагався грати на обидві сторони просто для збільшення прибутків", - зазначає колишній помічник держсекретаря Деніел Фрід, який спілкувався з Манафортом в епоху Януковича.

"У кращому разі в нього був конфлікт інтересів, у гіршому - він дійсно діяв за вказівкою Путіна", - зазначає Фрід, зараз член Атлантичної Ради.

Нагадаємо, що Манафорт перебуває під домашнім арештом у США. Йому і його діловому партнеру Рікові Гейтсу висунено звинувачення за 12 пунктами, включно з відмиванням грошей і відсутністю реєстрації іноземного агента в разі лобістської діяльності в інтересах іноземного уряду. Звинувачення вважає, що Манафорт за роки заробив десятки мільйонів доларів на лобізмі в інтересах Партії регіонів і екс-президента Віктора Януковича, а потім приховав ці кошти від оподаткування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram