ГоловнаСвіт

Паралімпійцеві Пісторіусу подвоїли тюремний термін через убивство подруги

Вирок був набагато м'якшим, аніж очікували.

Паралімпійцеві Пісторіусу подвоїли тюремний термін через убивство подруги
Оскар Писториус
Фото: EPA/UPG

Вищий апеляційний суд ПАР збільшив тюремний термін бігуна-паралімпійця Оскара Піcторіуса, якого раніше визнали винним у вбивстві своєї подруги Реви Стенкамп - з 6 років до 13 років і 5 місяців.

Про це повідомляє The Guardian

Суд виніс Пісторіусу мінімальний 15-річний термін покарання, який прийнятий за статтями за вбивства в Південній Африці, віднявши роки, які Пісторіус уже провів у в'язниці. Сам Пісторіус не був присутній на засіданні.

Слідство з'ясувало, що Оскар Пісторіус застрелив свою подругу-фотомодель Реву Стенкамп вночі 14 лютого 2013 року через зачинені двері туалету. Він заявив, що прийняв її за грабіжника, який пробрався в будинок. Суд у 2014 році визнав убивство ненавмисним і засудив Пісторіуса до п'яти років в'язниці.

Вирок був набагато м'якшим, аніж очікували, тому це викликало обурення громадськості, пише видання.

Засуджений відбував покарання у вигляді позбавлення волі впродовж 10 місяців. У 2015 році комісія з умовно-дострокового звільнення схвалила переведення спортсмена під домашній арешт на решту чотири роки. Однак Верховний суд ПАР задовольнив протест прокуратури, визнав Пісторіуса винуватим в умисному вбивстві. Справу було передано назад до суду. Суддя засудив паралімпійця до шести років в'язниці в липні 2016 року. Прокуратура назвала вирок "шокуюче поблажливим".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram