>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Відомого бігуна Оскара Пісторіуса засудили до шести років за вбивство

Суддя додала до попереднього покарання тільки один рік.

Відомого бігуна Оскара Пісторіуса засудили до шести років за вбивство
Фото: EPA/UPG

Верховний суд ПАР засудив паралімпійського чемпіона-спринтера Оскара Пісторіуса до шести років за вбивство своєї подруги Ріви Стенкамп, хоча мінімальне покарання за його статтею - 15 років.

Про це повідомляє The Guardian.

У жовтні 2014 року Пісторіус уже був засуджений на п'ять років за ненавмисне вбивство. У в'язниці він провів лише 10 місяців, після чого його перевели під домашній арешт.

Однак у грудні 2015 року Верховний суд ПАР перекваліфікував справу на "умисне вбивство". Верховний суд вирішив, що Пісторіус, вистріливши чотири рази через двері, повинен був розуміти, що ці дії можуть убити людину.

Нагадаємо, в середині лютого 2013 року Пісторіус застрелив Стенкамп, коли та перебувала у ванній. За словами легкоатлета, він думав, що за дверима був грабіжник.

Сім'я убитої раніше неодноразово висловлювала своє невдоволення вердиктом про визнання Пісторіуса невинуватим у навмисному вбивстві. Пісторіус пропонував виплатити родині Стенкамп 375 тисяч південноафриканських рендів (близько 27 тисяч євро), але родичі дівчини відкинули цю пропозицію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram