ГоловнаСвіт

У Росії проти безрукого активіста порушили справу за напад на поліцейського

Заарештованого активіста визнали винним в організації неузгодженого мітингу на підтримку його звільнення.

У Росії проти безрукого активіста порушили справу за напад на поліцейського
Фото: RTVi

Проти керівника ініціативної групи жителів Вільного аулу (Росія) Аслана Ірітова і його брата Беслана порушили кримінальну справу за напад на співробітника поліції.

Про це повідомляє телеканал "Дождь" з посиланням на дочку активіста Лілію Ірітову.

За словами Ірітової, в позові проти її батька сказано, що постраждалому від нападу Аслана Ірітова наклали чотири шви. Однак дочка активіста стверджує, що коли її батька, який не має кистей рук, забирав ОМОН, цей чоловік стояв біля воріт їхнього будинку. За її словами, "прекрасно було видно, що на його обличчі немає ні подряпини, нічого взагалі".

Напередодні Ірітова забрали для допиту в Слідчий комітет (СК), його протримали там до 22:00, розповіла Лілія Ірітова. Разом з ним ОМОН забрав і Беслана Ірітова.

У СК і МВС у Кабардино-Балкарії "Дождю" не змогли прокоментувати цю інформацію.

Раніше після проведення зборів старійшин в аулі, де Ірітов планував обговорити проблему із землею аулу, що відійшла у відання мерії, активіста затримали. Його дочка повідомляла "Дождь", що під час затримання Ірітова поліція увірвалася в будинок. "Мене побили, моїй матері поламали два пальця, братові батьковому зламали ребро. Аслана побили і забрали в правоохоронні органи", - говорила вона. За її словами, справу на нього і Беслана порушили після відмови забирати з поліції заяву про побиття поліцією сім'ї Ірітових.

Після затримання активіста жителі міста влаштували стихійне віче біля будівлі адміністрації міста, вони вимагали відпустити Ірітова, який на той момент перебував у правоохоронних органах. Віче було мирним, проте поліція затримала 12 осіб. Після цього міський суд Нальчика оштрафував Ірітова на 15 тис. рублів, повідомляв "Кавказский узел". Його визнали винним в організації неузгодженого мітингу. Сам активіст підкреслював, що це був не мітинг, а реакція на його затримання.

Вільний аул у Кабардино-Балкарії межує з Нальчиком. Протягом декількох років жителі аулу вимагають виділити їм землі для будівництва приватного житла. За словами Ірітова, ще в 90-х влада обманом забрала в аулу ці землі.

Нагадаємо, в травні в центрі Москви поліція затримала дитину, яка читала вголос вірші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram