ГоловнаСвіт

Родич Путіна забезпечив собі дохід на суму 5,5 млн рублів у день

Родич російського лідера впродовж року працював найманим менеджером.

Родич Путіна забезпечив собі дохід на суму 5,5 млн рублів у день
Михаил Шеломов
Фото: CompromatWiki

Михайло Шеломов, родич президента РФ Володимира Путіна, в 2016 році отримував середній дохід у розмірі 5,58 млн руб за календарний день.

Це випливає з фінансових звітів трьох компаній, які належать йому і в сумі заробили 2,04 мільярда рублів чистого прибутку, повідомляє "Дождь"

При цьому сам Шеломов увесь рік пропрацював найманим менеджером в одній з компаній групи "Совкомфлот".

Михайло Шеломов - двоюрідний племінник президента Путіна. Він володіє 99,99-відсотковою часткою в компанії "Акцепт". "Акцепту", своєю чергою, належать фірми "Платинум" і "Согаз-Нерухомість". Компанії займаються вкладеннями в цінні папери та управлінням нерухомістю.

"Акцепт" і "Платинум" володіють 8,4% акцій банку "Росії". Крім того, "Акцепт" станом на середину 2016 року володів 12,47% акцій страхової компанії "Согаз". "Согаз-Нерухомість" - володар будівлі в Чебоксарському провулку в Санкт-Петербурзі, де розміщена петербурзька філія групи "Согаз". Нарешті, "Платинум" належить земельна ділянка і вілла в Сочі площею понад 2000 кв. метрів.

Ці три компанії сумарно отримали 2,04 мільярда рублів чистого прибутку за 2016 рік. Таким чином середній дохід Шеломова пропорційно його частці володіння становив понад 5,5 млн рублів у день.

Раніше повідомляли, що в червні 2016 року Михайло Шеломов працював головним спеціалістом у петербурзькому офісі "Совкомфлоту", причому почав свою кар'єру в цій компанії ще на початку двотисячних. Як підкреслювало видання, люди на такій посаді в середньому отримують 40,5-42 тис. рублів на місяць.

За оцінками Центру розслідування корупції та організованої злочинності (OCCRP), сумарні статки Шеломова становлять $573 млн. Однак, як зауважив в ефірі "Дождя" регіональний редактор OCCRP Роман Шлейнов, не виключено, що родич Путіна грає роль номіналу і не має можливості реально розпоряджатися своїми статками. https://lb.ua/world/2017/10/25/380170_dvoyuridnogo_pleminnika_putina.html

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram