ГоловнаСвіт

Духовний лідер Ірану закликав Путіна "ізолювати США"

Аятола закликав Росію "звести нанівець" американські санкції.

Духовний лідер Ірану закликав Путіна "ізолювати США"
Аятолла Али Хаменеи
Фото: topnews.in

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї запропонував президенту РФ Володимирові Путіну ізолювати США.

Про це повідомляють на сайті Хаменеї.

Аятола закликав Росію "звести нанівець" американські санкції, "використовуючи такі методи, як відмова від долара і заміну його національними валютами ... таким чином ізолюючи американців".

Хаменеї додав, що "американці намагаються втрутитися в усі питання в регіоні та світі, покладаючись при цьому на слабкість влади в інших державах". Аятола також заявив про "провал американського альянсу для підтримки терористів у Сирії", назвавши це "безперечним фактом". "Однак вони все ще займаються своїми змовами. Тому повне вирішення сирійського питання вимагає сталої, твердої співпраці", - сказав іранський духовний лідер.

Наприкінці жовтня повідомляли, що президент Ірану Хасан Рухані відмовився від запропонованої президентом США Дональдом Трампом зустрічі на полях Генеральної асамблеї ООН. Це сталося після того, як Трамп виступив в ООН з промовою, в якій різко розкритикував владу Ірану. Трамп тоді назвав ядерну угоду з Тегераном "однією з найгірших, які США коли-небудь укладали". У середині жовтня він допустив вихід з неї Вашингтона, а також ввів санкції проти високопоставлених представників іранського Корпусу вартових ісламської революції.

Путін напередодні в Тегерані зустрівся з Хаменеї, а також із президентом Ірану Хасаном Рухані та лідером Азербайджану Ільхамом Алієвим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram