ГоловнаСвіт

У РФ до 100-річчя революції випустять годинник з краплею крові нащадка Миколи II

"Це годинник, який змусить нас задуматися двічі перед тим, як підняти келих шампанського з присмаком крові".

У РФ до 100-річчя революції випустять годинник з краплею крові нащадка Миколи II
Ростислав Романов
Фото: chronoscope.ru

У Росії годинниковий бренд Raketa до 100-річчя Жовтневої революції випустить годинник під назвою "Революція" з кров'ю художника Ростислава Романова, двоюрідного правнука Миколи II.

Про це сам Романов заявив у рекламному ролику, опублікованому на Youtube-каналі Russian Watches Raketa. Як зазначив нащадок царя, це "годинник, який змусить нас задуматися двічі перед тим, як підняти келих шампанського з присмаком крові".

Романов виступив як дизайнер колекції годинників. На відео він лезом робить поріз на пальці і вичавлює кров на заготовки годинників. Він каже, що ідея полягає в тому, щоб нагадати, що революція була "страшною трагедією, яка призвела до страждання і смерті багатьох людей з усіх верств російського суспільства".

"Ми отримали на ролик багато позитивних відгуків від тих, хто підтримує нашу ініціативу. Ми також зіткнулися з негативними відгуками від деяких людей, які відчули себе ображеними цим роликом. Я щиро прошу пробачення перед цими людьми, оскільки хотів, навпаки, спробувати всіх об'єднати в пам'ять про всіх, ким би вони не були, хто загинув у трагічних обставинах, викликаних революцією", - йдеться в повідомленні від імені Романова, розміщеному в описі відео.

Романов також говорить, що творці годинника "підтримують ідею російського президента і пропонують використати цю подію як привід для єднання російського народу". 

Ростислав Романов - правнук сестри Миколи II великої княгині Ксенії Олександрівни. Він народився в Іллінойсі (США), а в 2009 році вирішив переїхати в Росію. Він є членом Асоціації членів сім'ї Романових і входить до ради директорів Raketa Watches як креативний радник. Як пише видання Russia Beyond The Headlines, Ростислав Романов є першим із нащадків царського роду, хто переїхав до Росії після революції, однак він, як і раніше, проживає у Великобританії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram