ГоловнаСвіт

Трамп закликав до смертної кари для нью-йоркського терориста

Терорист з Нью-Йорка просив повісити прапор ІДІЛ у його лікарняній палаті.

Президент США Дональд Трамп закликав стратити обвинуваченого у скоєнні теракту в Нью-Йорку уродженця Узбекистану Сайфулло Саїпова.

Про це американський лідер написав на своїй сторінці у Twitter

"Терорист з Нью-Йорка був щасливий, коли просив повісити прапор ІДІЛ у його лікарняній палаті. Він убив 8 осіб, серйозно поранив ще 12. Повинен бути засуджений до смертної кари!" - написав Трамп.

Раніше влада США висунули Саїпову звинувачення, які можуть призвести до довічного ув'язнення або страти. Його звинуватили в допомозі ІДІЛ, насильстві та умисному пошкодженні транспорту. У висновку слідчих сказано, що Саїпов для вчинення злочину скористався "інструкціями" із сайтів ІДІЛ і що він планував убити якомога більше людей.

За даними слідства, чоловік мав намір вивісити з вікон вантажівки, на якій він скоїв наїзд на велосипедистів на Мангеттені, прапори ІДІЛ, але пізніше відмовився від цих планів. Після арешту Саїпов попросив вивісити прапори терористичного угруповання у своїй лікарняній палаті.

Раніше у зв'язку з терактом Трамп закликав посилити правила в'їзду в США іноземців та скасувати візову лотерею - програму, в рамках якої кандидатів на грін-карту вибирають випадково з пулу зацікавлених в імміграції. Вашингтон не виключив введення обмежень на в'їзд для громадян Узбекистану.

Саїпов прибув у США 2010 року, жив у Флориді і Нью-Джерсі. Напередодні він орендував вантажівку і проїхав на ній кілька кварталів по велодоріжці в Нью-Йорку, давлячи дорогою велосипедистів. Потім машина врізалася у шкільний автобус. Загинули вісім осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram