ГоловнаСвіт

КНДР відкрила друге інтернет-з'єднання із зовнішнім світом

Експерти вважають, що Пхеньян може отримати великі можливості для проведення кібератак.

КНДР відкрила друге інтернет-з'єднання із зовнішнім світом
Фото: EPA/UPG

Північна Корея відкрила друге інтернет-з'єднання із зовнішнім світом.

Новий інтернет-канал відкрили через Росію. За словами експертів з кібербезпеки, він може надати КНДР великі можливості для проведення кібератак, повідомляє агентство Рейтер

Як заявила компанія Dyn Research, яка моніторить потоки міжнародного інтернет-трафіку, російська телекомунікаційна компанія TransTeleCom здійснює маршрутизацію північнокорейського трафіку.

Раніше трафік оброблявся через China Unicom за угодою, яку було підписано в 2010 році. Зараз TransTeleCom обробляє близько 60% інтернет-трафіку КНДР, а Unicom передає інші 40% цього трафіку.

Спочатку про новий канал зовнішнього зв'язку КНДР повідомив проектний інститут 38 North у США при Школі провідних міжнародних досліджень ім. Джона Хопкінса.

Компанія TransTeleCom відмовилася підтвердити нову угоду про маршрутизацію з урядом КНДР. У заяві компанії йдеться про те, що TransTeleCom історично мав з'єднання магістральних мереж з КНДР за угодою з корейськими послами і телекомунікаціями, яку було підписано в 2009 році.

Згідно з оцінками, доступ до інтернету в КНДР обмежений десь між декількома сотнями і трохи більш ніж тисячею підключень. Ці зв'язки є життєво важливими для координації кібератак у країні, заявив провідний технолог в азіатсько-тихоокеанському регіоні в компанії з кібербезпеки FireEye Брайс Боланд. За його словами, російський зв'язок посилить здатність Пхеньяна керувати майбутніми кібератаками.

Також Боланд відзначив, що інтернет-маршрути через Китай і Росію зменшують залежність КНДР від будь-якої країни в той час, коли вона стикається з інтенсивним геополітичним тиском.

Як повідомляли раніше, в Білому домі зараз не час вести переговори з КНДР. При цьому у Вашингтоні тривають переговори з Пхеньяном про ув'язнених у КНДР американців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram